2009. március 16., hétfő

Kecskeméti csata :)

Magyar VS Török párharc volt.... foci rangadó :)
Igazából annyi volt az egész, hogy kihívtak minket egy focimeccsre a török barátaink, Atival megmutattuk nekik az igazi focit :)
Ők is jól nyomták, csak nagyon bennük volt a nyerniakarás, ami sokszor görcsösségbe ment át....látszott rajtuk, hogy meg akarták mutatni, meg a mentalitásuk is hasonló!
Na mindegy egy barátságos döntetlenben megegyeztünk :)

Foci után elvittük őket fodrászhoz, Kecskemét legjobb szalonjába mert nekik az kellett :)! Arra is rá kellett jönnünk meg a fodrász csajoknak is hogy a hajvágás sem azonos keretek között folyik mint Magyarországon Yusuf minden egyes nyírásnál lechekkolta a frizkóját! Ő szemüveges, és mikor nyírták a haját szemüveg nélkül vágták, de hogy lássa milyen lesz percenként megállította a fodrászt és a szemüvegét kereste :). Aranyos kis csajszik vágták a hajukat, törökországba az a szokás, hogy férfi hajat férfi nyír, nőit nő! (Törökországban 2 órán keresztül nyírnak egy férfi hajat.) Yusuf azért lehetett annyira zavarba, meg lehet a haja sem tetszett neki :), én magyaráztam el a csajnak hogy milyen legyen neki a frizkója, de 5 perc után láttam nem csak én kezdek kiakadni, hanem a fodrászcsaj is :), így azt mondtam csináljon neki olyat amit gondol, és a végén mondja neki hogy nagyon aranyos ezzel a frizurával! Ez úgylátszik bevált :)

Este elnéztünk erasmusos buliba (amit a kecskeméti fősulin tanuló külföldieknek szerveztek) , ahol sok más nemzetiségű emberrel találkoztunk, a hely ahova mentünk élőzenés volt, ír táncot nyomattak, meg néha magyartáncot, Jacin aki tud török gitáron játszani elhatározta, hogy az estéből török estet varázsol, mert múltkor elvitte a "kis lantját", és a zenekarba felfigyeltek rá hogy milyen érdekes, és meghívták zenélni egyet (igaz csak gyakorolni)! Ő egy kicsit félreértette, volt olyan része az előadásnak amikor a zenekar frontembere egy mesét adott elő (magyarul, sokan nem is értették) és Jacin kisérte a "lantján" mikor úgy gondolta valami érdekesről lehet szó :)

A lényeg az hogy megunta és a gyerekre fittyet hányva elkezte a saját kis műsorát, a többi töröknek ebben a pillanatban kellett volan nekiálni elkezdeni a töröktáncot, de ők annyira meg voltak illetődve, hogy nem nagyon mozdultak meg.... :)
Atival mi is elbújtunk a háttérbe nehogy beráncigáljon véletlenül minket, hogy táncoljuk, török táncot, amit igazábol nem is tudunk :)
A mesélő gyerek próbálta nyugtatni Jacint, de ő hajthatatlan volt, és mondta a srácnak a nevem, és engem kértek a szinpadra, gondolhatjátok milyen lehetett mikor minden szem a helyen rád összpontosít, hogí most mi is van :), egy kicsit kellemetlen volt mindenkinek, de a végén én sme mutattam meg a török tánctudásom :) (utólag örülök is :))......

Nagynehezen sikerült Jacint rábeszélni, hogy hagyja a gyereket érvényesülni :), végülis az ő műsoruk volt :)...

Erasmusos partiról ennyit, többet nem valószínű hogy megyünk :)!!!!
Ati szavaival élve: "Nem a mi világunk Márkó"