2009. október 23., péntek

Lance az új szerelmem :)

Mint már sokan tudjátok nagyon nagy birigliman lettem!!!!!
Tószegen a híres nevezetes birigligyárból szeretettem magamnak egy Staiger Utah típusú kerékpárt!!!!


Lényeg, hogy igen jó áron jutottam hozzá 2009 év egyik legjobb Crossline típusú gépállatához.
Műszaki jellemzők: Full XT (sokaknak nem jelent semmit, de ez a felszereltséget jelenti, 09ben nincs nála jobb!!!), hidrós olaj tárcsafék, lockout-os elsővilla, és a nyereg hihetetlen kényelmes!!!!



Legjobban a nyeregtől féltem mivel elég kényelmetlen bicikliken ültem már, ami felért egy kínzással!!!!!!!!!


El is neveztem a kedvesemet LANC AMSTRONG után LENSZNEK :)


Szobában alszik velem :), lehet egy kicsit beteges de nagyon meg vagyok vele elégedve jó vétel volt!!!! Egy hét alatt beletekertem 178kmert, uh nem hagyom pihenni sokat :), sokszor mentett már életet is, mivel magyarországon a közlekedési morál nem birigliskedvelő!!!! Kamionok autók, sőt még öregaszony biciklivel is majdnem áldozatonkul esett :).
Azt találtam ki hogy bemegyek Tószegre meg Szolnokra az önkormányzathoz, hogy milyen folyamatot vagy pályázatot kellene elindítani ahhoz, hogy Tószeg-Szolnok között teljes bicikliútat építsenek ki, mivel nagyon sokan használják a biciklit!!!!15 km meg nem távolság!!!

Elnézést!!!!!!!

Ezúton szeretnék elnézést kérni minden rendszeres olvasómtól, a majdnem 2 hónapos hallgatásomért!!!!
Ígérem folyamatos lesz a pótlás :)!!!!

Kezdjük azzal ami már nagyon régóta meg van írva csak még nincs publikálva!!!!!!!

Grillezős nyársalós cucc !!!!!!! Főcímmel!!!!!

Meguntam az itthoni nyársalós pozitúrát. Fatuskós téglával körberakott fapálcás nyársalás, na jó nem fapálcán szoktunk nyársalni, hanem fémen :)!
Egyik ismerősömnek volt egy sablonja Grillező készítéséhez, én voltam olyan szemtelen hogy elkértem tőle..... Mivel nem rég újította Ő is a sajátját, ki is próbáltuk és annyira megtetszett hogy elkértem a sablont, hogy majd az itthoni helyzeten tudjak változtatni, remélhetőleg javítani :).


Igaz ezzel a jó kis nyársalós feeling elmarad, mert igazából a nyársalás mindig úgy van meg bennem hogy bárhol neki lehet állni, ha fa meg szalonna van!!!! Emlékszem kiskoromban mennyi nyárspálcát keresgéltünk osztálykirándulások alkalmával........... Na mindegy egy a lényeg hogy komfortosabb lesz az egész, ja és terveim szerint lehet rajta majd grillezni, meg bográcsozni is!!!!!!!!

Ki is öntöttem az alját, a képeken majd látható is lesz. Szépen bevasaltam a betont, elvileg időtálló is lesz a betonba is raktam bőven cementet!!!!

Egy gond van az egésszel kurvanehéz, alig lehet mozgatni, én egyedül egyáltalán nem is tudom még megmoccantani sem. Dávid öcsémmel sikerült az alját felemelni, hogy helyre tegyük. Gondoltam kiskocsira rábillentjük és eltoljuk, csak azzal nem számítottam hogy a kiskocsi sem bírja, ja és Dávid sem :). Mondtam neki hogy lassan engedje rá a kocsira, én meg próbálom tartani, de ősem tudta tartani meg én sem a kocsit, de Ő reflexből még próbálta menteni a menthetőt, de sajnos a keze bánta mikor a fémkocsi oldala és a beton közé szorult.... Én nem paráztam be annyira, igaz ömlött a vér belőle, muter agyvérzést kapott majdnem, de Ő is megnyugodott mikor a sürgősségin leápolták Dávid kezét, és kiderült hogy csak a középső ujjának az utolsó perce tört el :) (a többi csak felületi sérülés) elsőre tényleg nagyon durva volt és örülök hogy ennyivel meguszta.........................

Nagynehezen egymásra emeltük az elemeket, már csak a burkolás hiányzik!!!! Arra gondoltam hogy terméskőből ki lehetne szépen burkolni, de még nincs meg hozzá az anyagi fedezet, így az átadás is csúszik egy picit :)

Így néz ki valójában!


De már próbanyársalás és próbagrillezést is csináltunk, nem mondom azt hogy hibátlan konstrukció, de elsőre igen tökéletes!!!! Ezzel nem magunkat akarom dicsérni :)!!!

Nem kevés munka volt vele, betonozás, vasalás, hegesztés, flexelés stb....


A nyár folyamán sokmindent megélt már:)!!!!! Rendesen leteszteltük!