2009. július 27., hétfő

Öbölátúszás

1 hét felkészüléssel nekivágtam a már évek óta tervezett öbölátúszásnak! SAjnos öcsémék nem tudtak csatlakozni, nem éreztek magukban annyi erőt mint én :) Ők az előző évben úszták át, amin sajnos én nem tudtam résztvenni.............



A táv 3,6km Balatonfüred-Tihany között..... A szombatra (07.11.) tervezett időpontot a rossz időjárási körülmények miatt elhalasztották vasárnapra (07.12.).

A helyszínen neveztem:


Felkötöttem a gatyámra a cédulát és úgy úsztam... A térdem a bicajtúra következtében nem volt az igazi, de gondoltam nem akadály, nem vagyok puha :)

Az úszásra melegítve:bekentem a hónaljamat krémmel mert mikor előtte úsztam kidörzsölte a "mellizmomat" a "bicepszem":)


Az utolsó visszapillantás:
És a nekiindulás :) előtt pár másodperccel:


Mondhatni mikor vízre "szálltam" már éreztem hogy átúszom, már csak az idő volt a kérdéses. Ugye úgy indultam neki hogy a táv teljesítése elsősorban a lényeg, az idő nem számít....
A víz hideg volt és hullámos ehhez képest az időeredményem mondhatni nem rossz, mivel az átlag 2 óra volt, én meg 1óra 45perc 55másodperc alatt úsztam át! Olyan gyorsan hogy a kiérkezésemről kép nem is készült mert lekésték a célba érkezésemet (nem számítottak arra hogy ennyi idő alatt végzem :))..

A helyezésem:értelem szerűen balról jobbra: Absz.helyezés, rajtszám, név :), születési dátum, "C" valamilyen kód :), férfiak közötti helyezés, és a korom alapján a helyezés!
1355 6942 Hegedűs Márk                   84.12.30 C  1:45:55  910  109
A célba kaptam Öbölátúszásos pólót, kaját piát :) uh gondolkoztam rajta hogy visszaúszok :) ááááá nem csak poén.... de úgy éreztem volt bennem még erő és ennek köszönhetően nekivágok a már egyszer (időjárás) elhalasztott Balatonátúszásnak (5.2km)......
Készülni sajnos szolnokon nem nagyon tudtam rá csak egyszer úsztam a holttiszán 2km, nem volt egyáltalán megerőltető, csak egy probléma volt vele hogy utána telilettem kiütéssel :( csak nem olyan tiszta a víz itt mint a balatonon!!!!